Forum vesti

 
 
Slika Ilja Stanisevic
SQL II test
napisao/la Ilja Stanisevic - Utorak, 5. Maj 2020., 12:46
 

Na e-nastavi imate i novi test koji treba dostaviti do 12.5.2020. u 12:00 časova. Takođe, na e-nastavi imate i ppt prezentaciju, kao i link ka audio-vizuelnoj prezentaciji materijala potrebnog za savladavanje traženog gradiva.

Opšti dojam je da ponovo ponavljate iste greške. Ne možete izmišljati nazive polja i/ili tabela, ona moraju biti kako su data u bazi (na ispitu ćete moći imati strukturu baze kod sebe, da ne morate pamtiti). Takođe, ima puno grešaka kucanja koja se samo prenose sa rada na rad – dakle, i dalje masovno koristite copy+paste. Nažalost, izgleda da je retko ko pogledao audio-vizuelne prezentacije,  a tu vam je skretana pažnja na najčešće greške koje i dalje činite. Znam da me je dosadno slučati, ali tu vam je sve sažvakano, dovoljno je da se strpite i odradite par sati te primere i bez problema ćete uraditi većinu upita. Da ne govorim o ostalom materijalu i uradjenim upitima koji su vam dostupni na e-nastavi. Takođe, izgleda da niste pogledali ni svoje ispravljene radove jer iste greške ponavljate i u novom testu.

Za kraj, moj vam je savet da ove upite odradite i u accessu, tako ćete barem eliminisati grube sintaksne greške, na koje gubite puno poena. Upit unosite u test tek kad vam prođe u accessu.

Neki mi nisu poslali ovaj test. Svi ćete imati prilike, ko želi, kad se završi daljinska nastava, tj. za dve sedmice, da uradi jedan test iz SQL-a po izboru, da bi popravio broj bodova.

Sretno i čuvajte sebe i druge.